Great Barrier reef and Whitsundays! - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Ceren Lamboo - WaarBenJij.nu Great Barrier reef and Whitsundays! - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Ceren Lamboo - WaarBenJij.nu

Great Barrier reef and Whitsundays!

Door: Ceren

Blijf op de hoogte en volg Ceren

09 April 2007 | Australië, Alice Springs

Haaj Allemaal!
'Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloriiiiaaaaa!' Lieve Clairos,GEFELICITEERD!:D Hoop dat je een leuke dag hebt met veel cadeautjes!;)

Terwijl mn tijd wegtikt in Australie,gebruik ik mn laatse weekjes om nog veel te zien..!
Ik was gebleven bij mn snorkeltour. Om 8 uur sochtends voeren we de haven van Cairns uit. Ruim 40 km. van de kust,na 2 uur varen kwamen we bij het reef aan. De masker ging op,de snorkel ging in en wat je toen zag was echt zoooo mooi! Zo veel gekleurd koraal en verschillende vissen! Na de 1ste spot gingen we nog naar een 2de waar schildpadden zouden moeten zitten...Ik zag er maar liefst 3! Ik vond ze zo leuk. Zwom met ze mee en soms kwamen ze naast je naar boven om adem te halen en doken ze weer naar onder naar de bodem. Een mooie foto kunnen maken!
Half 6 kwamen we weer terug in de haven.. Echt een super dag gehad!
Zondag een dagje met een belgisch meisje uit mn dorm en een franse jongen die een eigen auto had, naar Cape Tribulation geweest. Een plaats waar het regenwoud het strand ontmoet..Was ook echt heel erg mooi! Je kan helaas niet in de zee zwemmen..er zitten veel krokodillen!
Dinsdag met de bus naar Airlee beach gereden. De afstanden zijn zo enorm in Australie, wat dus een 10-uurdurige busreis betekende. De volgende dag met een zeilboot hiervandaan vertrokken om rond de whitsundays te zeilen. 3 dagen gezeild wat echt helemaal super was..!Er stond best wat wind dus goed schuin gegaan, wat zo gaaf was!We sliepen op de boot, waarbij ik met een ander meisje in een '2-persbed' sliep.Het bed was zoo klein, lag tegen het raampje aangeplakt en kon me niet verroeren..haha.
Een stop gemaakt op whiteheavenbeach,wat zoals de naam als zegt, spierwit zand heeft en zulk helder water!De 3 dagen gingen veel te snel voorbij en voordat ik het wist stond ik weer op het vaste land.. Toen ik in een hostel wilde inchecken kreeg ik te horen dat het volgeboekt was..Oke dan ga ik naar het hostel hiernaast dacht ik..Het meisje bij de receptie vertelde me echter dat er geen 1 bed in Airlee beach meer was 'because of easter'. Er nog steeds niet achter wat er zo bijzonder is aan Pasen, maar ik moest toch ergens de nacht doorbrengen!!Ik wist echt niet wat ik moest doen en juist op dat moment klopte er iemand op nm schouder..Het was een jongen uit Melbourne,waarvan ik wist dat hij samen met Willemijn en nog een andere jongen aan het reizen was..!Ik was heel erg blij dat ik Wil tegenkwam,zo fijn om dan iemand die je kent bij je te hebben!! Uiteindelijk ook Yaron, waarmee ik de great ocean road had gedaan tegengekomen die me een slaapplek in zijn dorm aanbood, dus alles toch nog goedgekomen!:)
De volgende dag weer terug met de bus naar Cairns. Daar nog een hele gezellige dag gehad met nog 2 Nl-se meisjes. En toen vertrok ik alweer weer een paar duizend kilometers de andere kant op..Op naar het midden van Australie: Alice Springs! Ben daar vanmiddag aangekomen en ga daarvandaan morgen naar Ayers Rock en uiteindelijk opweg naar Darwin.
Dan daar nog maar 3 daagjes voordat ik naar Bali vertrek!Daar zijn Dewi,Isabelle en Claire dan ook al, waar we dan nog een maand met z'n vieren gaan reizen..!Heel erg veel zin in!!!
Tot snel weer!
Veel liefs, Ceer

• 09 April 2007 - 14:28

Tal:

ooh ceer! wat heb je het heerlijk! ik droom even weg terwijl ik werk..!!! Hier schijnt de zon nu ook; maar die witte stranden; forget it!haha! have fun and take care, xxx tal

• 09 April 2007 - 14:47

Maaike:

CEEER!! dat klint weer errug goed allemaal....! bedankt nog voor je lieve mailtje:D eef en ik zijn nu op singapore airport, we vliegen over een uur:D:D zoo gek om weer naar huis te gaan, kan me echt niet voorstellen dat ik morgen in nederland ben!! spannend..!!! tot snel, have fun!LIEFS

• 09 April 2007 - 19:21

Jaap:

Wooow echt heeel mooi die zee!
    echt heel cool allemaal! maar toch blij dat je bijna weer thuis bent:p
    xxxxxx
    Jaap

• 09 April 2007 - 19:30

Katja:

he,ceren wat leuk in een keer twee berichten ik had er een gemist.Die fotoos zijn echt geweldig,daar wil iedereen wel naar toe.Maar goed we zien het wel via jou fotoos.Wat gaat het nu snel he,nog een maand.Wel een leuke maand denk ik als je met een paar vriendinnen nog in indonesie rond kan kijken.Nou ik blijf je nog steeds volgen,maar het lijkt me ook wel weer leuk om met je te werken over een poosje.Dus let goed op jezelf en maak er een super tijd nog van okee.groetjes kat.

• 10 April 2007 - 06:03

Elisabeth:

Hey Ceertje... klinkt weer goed hoor!! En ik haal af en toe nog even verhaal bij mamma...even live checken of het allemaal echt nog god gaat daar...ja dus...
    Geniet nog maar even verder!! LIE(F)S

• 10 April 2007 - 15:45

Annie:

haaaj ceertjeee
    nou je ben in ieder geval wel super bruin! dat gaat hier toch nog net ff niet lukken!
    nog veel plezier, maar dat gaat wel lukken denk! vooral dit laatste maandje met je vriendinnen...
    het aftellen gaat beginnen...;)
    KUSKUS

• 14 April 2007 - 20:45

Petra:

Hee lieverd,klinkt weer fantastisch en ziet er werkelijk schitterend uit,maar... het aller mooiste is dat wij met het aftellen zijn begonnen!!!!!!!!!!!!!!
    Dikke kus.

• 16 April 2007 - 09:00

Dee:

ohojawel!! donderdag is het zover!! hoe laat kom je nou precies aan? we hebben trouwens net weer tegoed gekocht dus kunnen we smse, en claire is hier ook, en die heeft ook indo nummer, hurray hurray, see you in 3 day(s)
    xxxxx van ons allen!!

• 18 April 2007 - 09:03

Annette:

Hallo Ceren,
    Zo wereldreiziger al weer klaar voor de volgende vlucht? Wel even vreemd straks. Ineens weer omringt door vriendinnen. Wordt vast super! Wens je nog een waanzinnige maand in Indonesie

PS zijn er ook niet mooie plekjes in Australie??

• 19 April 2007 - 06:13

Shaatje:

Haaay Ceer! Hoe vond je de oostkust??nog 3 leuke volle weken gehad?:) Hier op de farm helemaal leuk! Hard werken, maar zoals je denk ik wel gelezen hebt, heb ik het goed naar me zin!

Ik moet nu aan de slag! doeiii! En laat me ff weten hoe het in Bali is!!! kussiej!